Щоб боротися з корупцією, потрібно садити. Смешко це робитиме, - ​колишній політв'язень та дисидент

Семен Глузман впевнений, що кандидат у президенти України Ігор Смешко є людиною, яка "готова спиратися на здорові сили навколо себе".

Семен Глузман. Фото: Українська правда.

Колишній політв'язень і дисидент, голова Асоціації психіатрів України Семен Глузман в ефірі програми "БАЦМАН" головного редактора видання "ГОРДОН" Олесі Бацман сказав, що на президенських виборах планує підтримати кандидата в президенти України, екс-начальника Головного управління військової розвідки Міноборони, колишнього голову Служби безпеки України генерал-полковника Ігоря Смешка, передають Патріоти України.

"За кого я голосуватиму? Знаю, за кого не буду. Не голосуватиму за нинішнього президента. Це точно. Я боюся його, не хочу бачити президентом удруге. З усіх претендентів є один, якого я знаю декілька років і який мені видається абсолютно відповідним для цього крісла. Це Ігор Смешко. Чому? Річ не просто у Смешку, я кажу про особистість, яка, як мені здається, упоралася б. Одна з трагедій нашої країни – у нас зруйновані навіть ті зачатки правової держави, які колись робив [екс-президент України Леонід] Кучма зі своєю командою", – заявив він.

Глузман зазначив, що зараз в Україні відбувається "повне свавілля і беззаконня". "Знаючи Смешка, я розумію: він за це візьметься. Це дуже важка праця, тому що розбещено всю поліцейську систему, всю судову систему, всю правову систему. Утім, є нормальні люди, з якими можна працювати. І не потрібно викликати якихось великих фахівців із зарубіжних країн, щоб вони відзначали: хто кращий, хто гірший. Ми самі можемо знайти. Ці люди є. У нашій країні дуже багато нормальних, професійно мислячих людей, готових допомагати своїй країні. Щоб боротися з корупцією, потрібно садити. Не просто садити, а порушувати кримінальні справи, доводити... Думаю, Ігор Петрович Смешко це розуміє і робитиме. Це неминуче і це потрібно. Хтось втече на своєму літачку, але не всі", – підкреслив він.

Ідеальний президент має не боятися взяти собі в радники людей, які розумніші й освіченіші від нього. Він має абсолютно не залежати від свого минулого, додав Глузман. "Чому я вибираю саме Смешка з усіх кандидатів? Розумний, тверезо мислить, щиро ставиться до ситуації, що склалася, дуже переживає за неї. І готовий спиратися на здорові сили навколо себе. Він не може все знати: він не економіст, напевно, не найкращий юрист, може, ще чогось не знає. Але президент має збирати в Адміністрацію не рабів, які будуть його обслуговувати, заглядати в рот і говорити: "Остання промова була блискучою!". Там мають бути люди, які говоритимуть "ні", і президент має терпіти це", – зазначив він.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...