Щоб було "скрепно": У школах РФ класиків російської літератури хочуть замінити читанням Біблії

Мовляв, осягнути глибини літературної класики учні не зможуть, а от знанняБіблії знадобиться.

Ілюстрація: ЖЖ

Класиків російської літератури пропонують замінити курсом православної культури. Про це заявила президент Російської академії освіти Людмила Вербицька, повідомляють Патріоти України з посиланням на Дождь.

Вона вважає, що зі шкільної програми можна виключити "Війну і мир" Толстого, деякі романи Федора Достоєвського, так як це глибокі філософські твори з серйозними міркуваннями на різні теми.

"Не може дитина зрозуміти всієї їх глибини", - пояснила вона. "Біблію, думаю, кожен повинен прочитати. Це і духовно-моральне виховання, моральні основи. А значить, такий курс необхідний. Але, звичайно, вивчення його має бути добровільним", - додала Вербицька.

24 вересня міністр освіти Ольга Васильєва, виступаючи на російському форумі словесності, сказала, що список шкільної літератури, "золотий канон", повинен бути обов'язковим

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...