Щоб не втік чи щоб не вкрали? Януковичу в РФ надано державну охорону за указом Путіна, - Пєсков

Прес-секретар Путіна не став коментувати, яка саме структура - ФСО чи якась інша - охороняє Януковича.

Дмитро Пєсков. Фото: 24СМИ.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомив, що екс-президент України Віктор Янукович користується в РФ державною охороною, повідомляють Патріоти України.

На питання журналістів, чи охороняється в РФ Віктор Янукович, Пєсков сказав: "Згідно з указом президента РФ він охороняється". "Державна охорона надається за рішенням глави держави", - додав Пєсков.

На уточнювальне запитання, чи є указ Путіна про надання Януковичу охорони, Пєсков сказав: "Так, так, він був, коли він (В.Янукович) в'їхав (в РФ) як глава (Української) держави". Прес-секретар не став коментувати, яка саме структура - ФСО чи якась інша - охороняє Януковича. "Цього я вам точно сказати не можу. Цього я не знаю. Але він охороняється, у нього є державна охорона", - зазначив Пєсков.

Журналісти поцікавилися також юридичним статусом Януковича. На це Пєсков сказав, що він "в'їхав у РФ як діючий президент і глава держави Україна, після того, як в цій країні відбулося силове захоплення влади". "В'їхавши у цій ролі, Янукович як і раніше перебуває в РФ", - зауважив Пєсков.

На питання, який зараз юридичний статус Януковича, прес-секретар сказав: "Зараз Янукович не є президентом України ... У нього немає ніякого особливого або спеціального статусу". Пєсков також сказав, що Кремль не отримував ніяких звернень, пов'язаних із посередництвом Януковича в обміні утримуваними особами між Москвою і Києвом.

На прохання журналіста прокоментувати слова В.Януковича про готовність виступити посередником і звернутися до президента РФ Володимира Путіна в частині обміну утримуваними особами, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков сказав: "Посередництво можливе лише за згодою двох сторін". "Поки ніяких конкретних звернень (щодо цього) не було. І в зв'язку з цим мені нічого сказати", - зазначив Пєсков.

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...

"Вони володіють українською мовою або суржиком": У Раді резервістів ЗСУ назвали ймовірні завдання російських ДРГ у разі появи на Київщині

четвер, 28 березень 2024, 16:39

Проникнення розвідувально-диверсійних груп ворога в столицю може вплинути на рівень застосування Росією масованих атак, це надзвичайно серйозно. Про це повідомив військовослужбовець ЗСУ, голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в етер...