Щоб не загриміти за грати: Судді-мільйонери почали масово звільнятися

Працівники судової системи всіляко намагаються уникнути антикорупційної перевірки.

Ілюстрація: ЖЖ

Українські судді почали масово звільнятися, щоб не проходити процедуру антикорупційної перевірки. Тільки за останній місяць подачі заяви близько 400 служителів феміди, передають Патріоти України.

Для порівняння, за весь минулий 2015 рік звільнилася приблизно стільки ж. У Вищій раді юстиції підтверджують, що судді почали масово звільнятися, і прогнозують, що до кінця року їх кількість може скоротитися на чверть.

Заступник голови ВРЮ Олексій Муравйов каже, що це відповідає запитам суспільства, яке вимагає самоочищення судової влади в Україні.

Експерти кажуть, що масовий вихід суддів почалася тому, що вже у вересні набере чинності нове законодавство, яке дозволить звільняти суддів без пільг, якщо у них буде незадеклароване майно.

В якості прикладу журналісти привели суддю Київського апеляційного адміністративного суду Ярослава Мамчура, який міг піти з пошаною на пенсію ще чотири роки тому, але зробив це тільки зараз і за власним бажанням. Справа в тому, що у вересні йому довелося б пояснити, звідки у нього з доходами в 300 гривень в рік є нерухомості мінімум на 40 мільйонів гривень.

Відверто порушують Конвенцію ООН: У Держдепі США розповіли, чим росіяни труять ЗСУ на полі бою

четвер, 2 травень 2024, 13:53

Росія використовує хімічну речовину хлорпікрин проти українських військових, чим порушує Конвенцію ООН про заборону хімічної зброї. Про це йдеться у заяві Держдепартаменту США, передають Патріоти України. Відомство має докази використання не тільки хло...

Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...