Щось готується: На Закарпатті українцям роздають угорські паспорти, - ЗМІ (відео)

У консульстві Угорщини в Береговому Закарпатської області громадянам України видають угорські паспорти. Про це пише "Укрінформ" із посиланням на відео, отримане з власних джерел, повідомляють Патріоти України.

За даними агентства, процедура супроводжується келихом шампанського на честь отримання другого громадянства та інструкціями - не повідомляти про отримання документів українській владі. Під час отримання нового документу українці вголос присягають на вірність Угорщині.

"Присягаю, що вважаю Угорщину своєю батьківщиною. Буду вірним громадянином, захищатиму і служитиму Угорщині. Хай допоможе мені Бог", - тричі повторюють громадяни текст клятви на тлі угорського прапора.

Після гімну власники нових угорських паспортів отримують інструкції від угорських дипломатів. "Приховуйте від державних структур України факт отримання угорського громадянства", - закликає угорський дипломат.

У консульстві Угорщини в Береговому поки ніяк не прокоментували запит журналістів щодо цього випадку.

Водночас у посольстві Угорщини в Києві заявили, що переслали аналогічний запит до свого міністерства. "Якщо там побажають, то, можливо, вам дадуть відповідь", - відповіла співбесідниця російською мовою і при цьому наголосила, що українською не володіє.

До того ж, як повідомляє Mukachevo.net, у середу, 19 вересня, депутат Берегівської райради Кароль Беркі склав мандат через те, що перед цим при перетині українського кордону в нього виявили паспорт громадянина Угорщини.

"України тут більше не буде": Пасічнику з Харківщини оголосили підозру за любов до РФ (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 19:51

Слідчі оголосили підозру 65-річному жителю селища Садовод у Великобурлуцькій громаді, який підтримував російських окупантів та публічно закликав односельців не визнавати державний суверенітет України, передають Патріоти України. Чоловік радів приходу о...

Чи можуть окупанти захопити Харків: Командувач Нацгвардії озвучив прогноз

вівторок, 23 квітень 2024, 18:56

Командувач Нацгвардії Олександр Півненко розповів, чи дійсно окупаційна армія Росії може захопити Харків. За його словами, росіяни здатні діяти лише класично. Два-три напрямки відволікаючі й один -0 основний. Про це він розповів в інтерв’ю LIGA.net,...