Щось готується? У Придністров'ї десятки невідомих вантажівок перевозять зброю і боєприпаси

Десятки вантажівок без номерних знаків перевозять боєприпаси і озброєння, що зберігаються на складі у селі Колбасна, у невідомі місця. Про це заявив глава парламенту Молдови Андріан Канду, повідомляють Патріоти України.

За його словами, будь-які спроби Об'єднаної контрольної комісії, молдовських офіцерів дізнатися, що відбувається, закінчилися провалом. "Коли не дотримуються угоди, коли є рухи, на зразок цього, ми розуміємо, в якій ситуації перебуваємо, коли говоримо про безпеку країни", – сказав Канду.

На думку спікера парламенту, те, що відбувається у Молдові можна назвати гібридною війною на рівні кібератак, пропаганди. Він нагадав про погрози Росії, пов'язані з постачанням газу і електроенергії для Молдови, України та Грузії.

"Ось чому ми намагаємося знайти разом вирішення. Ми вже намітили деякі рішення на регіональному рівні між Україною, Грузією та Молдовою в галузі нашого співробітництва", – додав глава законодавчого органу.

На території придністровського регіону розміщено понад півтори тисячі російських військовослужбовців, а на військових складах у селі Колбасна Рибницького району зберігається понад 20 тис. тонн боєприпасів та авіабомб.

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...