Щось готується? У РФ заявили про припинення контактів Волкера з Сурковим

Переговори спецпредставника США по Україні Курта Волкера з помічником президента Росії Владиславом Сурковим Донбасом опинилися під питанням, оскільки формат взаємодії вичерпав себе. Про це пише російське агентство "Інтерфакс" з посиланням на джерело, знайоме з ходом переговорів, повідомляють Патріоти України.

За його словами, нових зустрічей в доступному для огляду майбутньому не заплановано. "Цей переговорний формат сприяв вирішенню цілого комплексу протиріч щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. Найголовніше, він дозволяв Москві і Вашингтону не тільки своєчасно "звіряти годинник", але і зрозуміти, як бачить цей конфлікт і якими міркуваннями керується кожна зі сторін. Однак на сьогоднішній день формат дав все, що міг, і себе вичерпав", - заявило джерело.

При цьому, як стверджується, зараз стоїть питання про доцільність збереження формату як такого. "Не виключено, що формат може бути видозмінений, або замінений іншим форматом", - сказало російське джерело. Нагадаємо, раніше Волкер неодноразово заявля, що Росія несе пряму відповідальність за війну на Донбасі.

Відзначимо, що Волкер був призначений Годепартаментом на пост спецпредставника по Україні в липні 2017 року. За рік роботи він провів ряд зустрічей з Сурковим, але, за його ж словами, значних результатів вони не дали через відмову російської сторони йти на компроміси, зокрема, в питанні введення миротворців на Донбас.

Зброя і гроші не допоможуть? У Німеччині заявили, що Україні треба мобілізувати 250 тисяч солдатів

вівторок, 23 квітень 2024, 9:59

Російські війська дійшли до населеного пункту Очеретине Покровського району Донецької області. Окрім допомоги та зброї, Україні необхідна екстрена мобілізація. Про це заявив військовий аналітик BILD Юліан Рьопке, передають Патріоти України. За його сл...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали: