Щось пішло не так: У Сенаті США заблоковані голосування по міністрах Трампа

Позиція демократів привертає увагу до недавнього рішення Трампа в контексті "міграційного" указу, який обмежує в'їзд на територію США іноземних громадян та майже повністю забороняє перетин кордону для жителів семи країн.

Сенат США. Фото: Allnews.com.ua.

Сенатори-демократи посилили опір у затвердженні кандидатів на вищі посади в адміністрації Трампа після введення ним указу, що забороняє іноземцям певних країн в'їжджати до США, а також звільнення в.о. генпрокурора, яка назвала цей указ незаконним. Про це пише у вівторок The Washington Post, передають Патріоти України.

"На слуханнях в Юридичному комітеті Сенату демократи розкритикували Трампа за звільнення (в.о. генпрокурора США – ред.) Саллі Йейтс і заявили, що не підтримають його кандидатури на посаду генерального прокурора, сенатора Джеффа Сешнса, оскільки не вірять, що він коли-небудь продемонструє таку саму незалежність", - йдеться в повідомленні.

Водночас, у Фінансовому комітеті Сенату, скликаному для голосування стосовно кандидатури міністра фінансів Стівена Мнючіна і міністра з питань охорони здоров'я та соціального забезпечення Тома Прайса, демократи бойкотували засідання. Таким чином, республіканці були змушені перенести обидва засідання на невизначений термін.

На голосуваннях номінанта на посаду міністра освіти в адміністрації Трампа, мільярдерші Бетсі Девос, демократи намагались зірвати голосування в верхній палаті на тлі повідомлень про плагіат з її боку у письмових відповідях на запитання сенаторів. Позиція демократів привертає увагу до недавнього рішення Трампа в контексті "міграційного" указу, який обмежує в'їзд на територію США іноземних громадян та майже повністю забороняє перетин кордону для жителів семи країн з переважно мусульманським населенням. Це одноосібне рішення президента хоча й викликало заклопотаність в обох партіях, однак зрештою, демократам, які мають меншість в обох палатах Конгресу, не вистачить їхніх голосів для блокування кандидатів на вищі посади в адміністрації Трампа, зауважує видання.

Росія планує відправити в Україну понад тисячу "священників" РПЦ – ЦНС

субота, 4 травень 2024, 12:22

Росія планує відправити у зону бойових дій понад тисячу так званих "священиків" РПЦ. Вони, за задумом керівництва цієї структури, надаватимуть "духовну допомогу" російським окупантам, що вбивають людей на території чужої країни, передають Патріоти Укр...

Ймовірно, разом із F-16: Колм України може отримати нові системи Patriot

субота, 4 травень 2024, 11:56

Близько 70 українських військовослужбовців вирушили до Німеччини, щоб пройти півторамісячний курс навчання на зенітних ракетних комплексах Patriot. Очікується, що ці системи ППО прибудуть на поле бою в Україну вже наприкінці червня. На Заході прогнозую...