Щось здохло у "королівстві Ситника": У НАБУ загубили iPhone, вилучений у "газовій справі" біглого олігарха

Можливо, що з кимось з ретельно відібраних та непідкупних домовились. Однак у НАБУ сподіваються, що все це недбалість і непрофесіоналізм

Національне антикорупційне бюро порушило справу про службову недбалість своїх співробітників під час розслідування так званої "газової справи" нардепа-втікача Олександра Онищенка. Про це йдеться в ухвалі суду від 12 вересня, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Судовий репортер".

Зазначається, що 16 лютого 2017 року в ході розслідування схеми з продажу газу, що завдала державі збитків, НАБУ провело обшук.

Тоді правоохоронці вилучили iPhone 6S, упакували його до сейф-пакету та залишили в кабінеті основних слідчих групи.

Однак останні повідомили, що телефон до них не надходив, серед оглянутих за участю спеціаліста речей його не було.

Для розслідування службової недбалості "невстановлених на даний час працівників" НАБУ намагається встановити місцезнаходження телефону та можливе його використання іншими особами.

Єдиною ідентифікуючою ознакою телефону детектив назвав "наявність SIM-картки оператору мобільного зв'язку ПрАТ "Київстар".

Нагадаємо, 27 липня НАБУ повідомило, що завершило розслідування стосовно Онищенка, підозрюваного в організації корупційної схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу.

За версією слідства, в період з січня 2013 по червень 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи коштами, отриманими від реалізації газу, в розмірі понад 1,6 млрд, внаслідок чого "Укргазвидобування" зазнало збитків на більш ніж 740 млн грн.

До участі у "газовій схемі" встановлено причетність 29 осіб. 7 осіб, у тому числі нардеп Олександр Онищенко, перебувають у розшуку, 12 обвинувальних актів стосовно 18 осіб скеровано до суду, із них щодо 7 осіб набрав законної сили обвинувальний вирок.

Раніше кілька фігурантів вже визнавали себе винними і погоджувались співпрацювати зі слідством.

Очільник САП Назар Холодницький заявив, що фігуранти "газової справи" Онищенка намагались домовитись про угоду зі слідством.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...