"Шкода, але нам своє робити": Порошенко і Гройсман розповіли, що вони думають про Brexit

Керівники України поважають вибір британців і впевнені, що єдність європейських народів все ж буде збережено.

В Україні прокоментували референдум в Великобританії. Фото: mangle.b2.mk.

Президент України Петро Порошенко сподівається, що результати референдуму у Великобританії не вплинуть на санкції проти Росії. Офіційна реакція глави держави опублікована в Facebook, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Шкода," але нам своє робити ". Вірю, що, незважаючи на результат референдуму, Великобританія залишиться в Об'єднаній Європі та захищатиме загальні європейські цінності", - написав Порошенко.

На його думку, головним викликом для Європейського Союзу зараз і є пошук "шляху до сердець євроскептиків, щоб не дати жодного шансу опонентам європейського інтеграційного проекту та їх щедрим спонсорам".

"Розраховую, що санкції проти Росії як країни-агресора будуть продовжені", - підсумував президент.

У свою чергу прем'єр-міністр Володимир Гройсман написав у Facebook, що "сприймає і поважає результати референдуму", але вірить в те, що єдність європейських народів все ж буде збережено.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін наголосив, що Велика Британія залишається важливим другом і партнером України.

"Зараз Європа в цілому повинна подолати значні сучасні і майбутні виклики. У цьому бачу важливу роль України", - написав він у Twitter.

Справа не тільки у ЗСУ: Плетенчук пояснив, чому росіяни бояться зараз використовувати Кримський міст

вівторок, 7 травень 2024, 21:02

Росіяни не використовують у повному обсязі Кримський міст для військової логістики, адже бояться, що конструкція може не витримати через пошкодження. Про це заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук у вівторок...

Необхідне й сучасне рішення: В Україні створили новий окремий рід військ

вівторок, 7 травень 2024, 20:29

Кабінет Міністрів підтримав проєкт указу президента України Володимира Зеленського, напрацьований Міноборони спільно з Генштабом, про створення окремого роду військ в ЗСУ – Сил безпілотних систем. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров 7 травня...