Шпигунам Путіна у Європі поменшає комфорту: Німеччина воскрешає свої контррозвідувальні служби для протидії Росії

Отруєння Скрипаля приносить нові і нові плоди, на котрі Москва ніяк не розраховувала

Здания BND в Берлине

У Федеральній розвідувальній службі Німеччини (BND) створений відділ для стеження за іноземними спецслужбами, повідомляють Патріоти України з посиланням на Deutsche Welle. У новому підрозділі поки працюватиме невелике число співробітників, але в майбутньому їх кількість повинна перевищити 50 людей.

Однією з головних причин створення нового відділу стала активність російських спецслужб. Зокрема, Берлін має намір відновити контррозвідувальну діяльність, яку BND припинила після закінчення Холодної війни, через випадок з отруєнням російського екс-розвідника Сергія Скрипаля.
Іншою причиною появи контррозвідки стала інтенсивна діяльність російських і китайських спецслужб на території Німеччини, яку органи безпеки ФРН спостерігають вже упродовж тривалого часу.
Окрім Росії і Китаю, контррозвідка планує також сконцентруватися на Ірані і Північній Кореї. До завдань нового відділу BND відноситься не лише припинення і стримування шпигунської діяльності інших країн, але також збір відомостей про її цілі і методи.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...