Штурм Саакашвілі: Поліція підрахувала втрати під Жовтневим палацом

На щастя вбитих немає. Обидві сторони "зализують рани". Наразі відкрито три кримінальні провадження


Внаслідок сутичок підо Жовтневим палацом постраждали 32 правоохоронці. Про це ввечері 17 грудня повідомили у прес-службі столичного главку поліції, зазначають Патріоти України.

За даними НП, постраждалі - 15 нацгвардійців та 17 поліцейських - перебувають у лікарні із отруєнням невідомою речовиною, у декого зафіксовано забої тіла. Інформація про інших травмованих уточнюється, зазначили у поліції.

"Учасники акції під Жовтневим палацом влаштували сутичку із правоохоронцями, під час штовханини вони почали застосовувати невідомий газ дратівливої дії, кидали петарди та пляшки з водою. Окрім того, у деяких військовослужбовців відібрали спецзасоби", - йдеться у повідомленні.

У поліції також додали, що за фактами подій біля Жовтневого розпочато три кримінальних провадження: за ст.15 ст.341 (Замах на захоплення державних або громадських будівель чи споруд), ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ст. 343 (Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) КК.

У найнапруженіший момент учасники акції "Марш за імпічмент" прорвалися до холу Жовтневого палацу в Києві, де тривав концерт. Проте хол був щільно заповнений правоохоронцями, які не дають пройти далі.

УСІ ФОТО - ЄВГЕН РУДЕНКО

Організатори акції, у тому числі і лідер "Руху нових сил" Міхеіл Саакашвілі, намагалися заспокоїти натовп, просили зробити коридор, щоб люди, які на концерті, залишили приміщення.

Поліція застосовувала проти протестувальників вогнегасники.

До Жовтневого підтягнули додаткові сили Нацгвардії.

Організатори закликали людей піти на Майдан і не облаштовувати в Жовтневому штаб. Проте 200-300 протестувальників залишились і кидали у правоохоронців пластикові плашки з водою и петарди.

УСІ ФОТО - ЄВГЕН РУДЕНКО

Також на місце подій прийшли нардепи від "Самопомочі" Семен Семенченко і Єгор Соболєв. Вони пробують заспокоїти людей і просять відмовитися від намагань потрапити в Жовтневий, але їм відповідають: "Нам треба туди потрапити".

Перетворили на брухт: Бійці ЗСУ знищили російський танк із "Джавеліна" (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 17:44

Бійці з 53-ї окремої механізованої бригади ім. князя Володимира Мономаха успішно ліквідували ворожий танк за допомогою системи "Джавелін". Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ, передають Патріоти України. . На відеозаписі, опубліковано...

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...