"Сєня - пора?": Україні потрібен новий прем'єр-міністр, - Саакашвілі

Голова Одещини звинуватив чинного прем'єра Яценюка в нездатності вивести країну з кризи.

Міхеїл Саакашвілі. Фото:antikor.com.ua

Український уряд має якомога швидше отримати нового керівника. Про це на полях Мюнхенської конференції з безпеки в інтерв'ю агентству Reuters заявив вчора одеський губернатор Міхеїл Саакашвілі, повідомляють Патріоти України з посиланням на DW.

"Нам потрібен новий прем'єр-міністр. Кращим варіантом була б зміна без нових виборів, інакше ми знову втратимо місяці", - підкреслив Саакашвілі. При цьому він запевнив, що не хоче бути членом уряду.

Саакашвілі звинуватив чинного прем'єра Яценюка в нездатності вивести країну з кризи. За його словами, без кадрових змін справжні зміни в політиці не настануть. Адже Яценюк вже два роки займає прем'єрське крісло, а результати - мінімальні або частково негативні.

На думку голови Одеської області, міністр економічного розвитку і торгівлі Абромавічус мав рацію, коли говорив, що рівень корупції в Україні досі залишається високим. Але на наступному тижні в українському уряді повинні відбутися зміни, які раніше зажадав Абромавічус. Якщо цього не відбудеться, то слід проводити нові вибори, переконаний Саакашвілі.

"Вибори несуть певні ризики, але збереження статус-кво - неприйнятно", - попередив він. І висловив надію, що на Заході зрозуміють необхідність зміни голови уряду в Україні.

До речі, лідер фракції БПП Луценко подав знак, що у Порошенка готові голосувати за відставку Яценюка - написавши в Facebook пост, в якому порівняв нинішнього прем'єр-міністра з дохлим конем.

Есть старая индейская поговорка: «Лошадь сдохла — слезь». Казалось бы, всё ясно, но1. Мы уговариваем себя, что есть ещ...
Опубліковано Юрієм Луценком 14 лютого 2016 р.

А депутат з фракції БПП Найєм також вчора повідомив, що у Верховній Раді набереться необхідна кількість голосів проти Яценюка.

Крім того, Найєм вчора заявив, що навіть в "Народному фронті" є група депутатів, готових голосувати за відставку Яценюка. Пізніше парламентарій в ефірі телеканалу "112 Україна" розповів, що про готовність проголосувати за відставку прем'єр-міністра Яценюка йому повідомив депутат з фракції "Народний фронт" Павло Пинзеник.

Так що, на даний момент, схоже, питання відставки Яценюка вирішене або майже вирішене. Однак не можна виключати, що вже сьогодні розстановка сил може змінитися, адже, як натякнув в суботньому інтерв'ю «Дзеркалу тижня» глава МВС Аваков, у нього є якась «інформаційна бомба» - сильніше звинувачень Абромавічуса на адресу Кононенка.

Мабуть, мова йде про якийсь потужний корупційний компромат на Порошенка, за допомогою якого Аваков і Яценюк мають намір шантажувати президента.

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...