"Сімейний підряд": Алієв зробив свою дружину першим віце-президентом

З 2004 року Мехрібан Алієва є членом Політичної ради, з 2013 року - заступником голови партії "Єні Азербайджан".

Мехрібан Алієва. Фото: Oxu.az.

Президент Азербайджану Ільхам Алієв призначив свою дружину Мехрібан Алієву першим віце-президентом країни. Про це повідомляє 21 лютого прес-служба глави держави, передають Патріоти України.

Як відомо, 26 вересня в країні пройшов референдум, на якому громадяни Азербайджану проголосували за внесення змін до конституції про продовження терміну повноважень президента з 5 до 7 років і введення посад віце-президентів. Згідно з основним законом країни, перший віце-президент Азербайджану в разі нездатності президента виконувати свої обов'язки бере на себе його повноваження.

На офіційному сайті першої леді країни зазначено, що Мехрібан Алієва є президентом Фонду Гейдара Алієва, "створеного з метою вивчення багатої спадщини загальнонаціонального лідера азербайджанського народу, а також виховання нового покоління в дусі створених Гейдаром Алієвим ідей національної державності".

З 2004 року є членом Політичної ради, з 2013 року - заступником голови партії "Єні Азербайджан". На проведених у 2005, 2010 і 2015 роках виборах в Міллі Меджліс Азербайджанської Республіки Мехрібан Алієва, кандидатура якої була висунута від партії "Єні Азербайджан" по другому Хозарському округу номер 14, була обрана депутатом, набравши 92,12% (23 106 голосів), 94,49% (31 797 голосів) і 96,7% (38 029 голосів) голосів відповідно.

"Не може бути й мови": Дві країни НАТО вперто тримаються за російські ЗРК і не дають їх Україні, - Forbes

вівторок, 7 травень 2024, 9:50

Як пише Forbes, Туреччина та Греція вперто тримаються за свої зенітно-ракетні комплекси російського виробництва і відмовляються передавати їх Україні попри вмовляння США, передають Патріоти України. На тлі загострення в Україні ЄС почав тиснути на Грец...

Знайшов, де шукати кохання та дружбу: На Росії арештували американського вояка, який приїхав на романтичну зустріч

вівторок, 7 травень 2024, 9:32

Минулого тижня в Росії затримали американського військовослужбовця, який приїхав у російський Владивосток на зустріч з жінкою, з якою мав романтичні стосунки, повідомляє NBCNews з посиланням на речника армії США . За словами чотирьох американських чин...