Скандал: У США розсекретили переговори Білла Клінтона з Блером - в тому числі, про "величезний потенціал" Путіна

Експерти вважають, що публікація стенограм розмов Білла Клінтона може ускладнити його дружині Хілларі, яка зараз балотується на пост президента США, проведення передвиборної компанії.

Білл Клінтон і Тоні Блер. Ілюстрація:telegraf.com.ua

У США опублікували 523 сторінки стенограм телефонних розмов екс-президента США Білла Клінтона і екс-прем'єр-міністра Великобританії Тоні Блера в період з 1 травня 1997 року по 13 грудня 2000 року. У своїх бесідах вони згадували і нового президента Росії Володимира Путіна. Про це пише видання ВВС, передають Патріоти України.

Екс-президент США Білл Клінтон під час свого правління говорив, що у Володимира Путіна, який на той момент тільки починав керувати Росією, "величезний потенціал". Про це свідчать розсекречені і опубліковані Президентським центром Клінтона у відповідь на запит BBC стенограми телефонних переговорів Білла Клінтона і Тоні Блера, який займав тоді посаду прем'єр-міністра Великобританії.

Як зазначає The New York Times, тон розмов двох лідерів говорить про те, що між ними встановилися дружні стосунки. Блер і Клінтон обговорювали своїх дітей і домашні справи. Лідери також ділилися думками з питань світової політики.

Значна частина обговорень присвячена мирному процесу в Північній Ірландії, в якому президент Клінтон зіграв помітну роль. Також обговорювалися спірні питання пошуку зброї Організацією Об'єднаних Націй в Іраку, палестино-ізраїльський конфлікт і війна в Косово. Втім, частина бесід відредаговані відповідно до винятків у федеральному законі, зазначає видання.

В одній з розмов Білл Клінтон ділився своїми враженнями про нового президента Росії Володимира Путіна. "Я думаю, що у Путіна величезний потенціал. Я думаю, що він дуже розумний і вдумливий. Я думаю, що ми можемо зробити багато хорошого з ним", - заявив американський президент.

В іншій бесіді Клінтон зазначив, що наміри Путіна, "як правило, шляхетні й прості, але його позиція ще не сформована".

The New York Times вважає, що публікація стенограм розмов Білла Клінтона може ускладнити його дружині Хілларі, яка зараз балотується на пост президента США, проведення передвиборної компанії.

Громадяни Словаччини, після відмови уряду Фіцо підтримати ініціативу Чехії, зібрали понад 2 млн євро на снаряди для України

субота, 20 квітень 2024, 8:05

Жителі Словаччини зібрали понад два мільйони євро на купівлю снарядів для України, після того, як влада країни відмовилася підтримати ініціативу Чехії зі збору коштів та пошуку боєприпасів для Києва. Суму зібрали менш ніж за дві доби. У кампанії, яка п...

"Путін буде вимушений відкривати другий фронт у Калінінграді, в Курській області, у Придністров’ї": У РДК анонсували нові рейди

субота, 20 квітень 2024, 7:56

Бійці Російського добровольчого корпусу (РДК) з позивними "Лакі", "Могила" та "Кардинал" пояснили, для чого здійснюють рейди на Білгородщину та анонсували "сюрприз" для країни-агресорки. Про це йдеться у відео на YouTube-каналі "Український Свідок", пе...