Скандал в США: Прихильники Трампа використовують фашистську термінологію

Шанувальники Трампа образили журналістів фашистським сленгом, назвавши "lϋgenpresse". Цей термін використовували гітлерівські нацисти до видань, які не підтримували Третій рейх.

Дональд Трамп. Фото: News.

Шанувальники кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа образили журналістів плакатами з фашистським сленгом. Про це повідомило видання The Independent, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Під час виступу республіканця в місті Клівленд, штат Огайо, його фанати тримали в руках плакати з написом lϋgenpresse, що перекладається з німецької як «брехлива преса». Коли до республіканця підбігли журналісти, деякі з тих, що стояли в натовпі серед шанувальників Трампа, також почали викрикувати це слово. «Lϋgenpresse, ось ви хто», - зазначив один з них.

У 1930-х роках слово lϋgenpresse часто вживалося прихильниками нацистської партії Німеччини для позначення видань, що не підтримували правлячий режим Адольфа Гітлера. Редакції цих газет зазвичай звинувачували в пособництві євреям або комуністам.

В останні роки lϋgenpresse стало популярним сленговим словом серед жителів Німеччини, які дотримуються радикальних правих поглядів. Цим терміном вони позначають видання, які замовчують злочини мігрантів.

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...