Скандальна екс-суддя Царевич подала позов до Петра Порошенка

Звільнена за порушення присяги суддя оскаржує своє звільнення у Вищому адміністративному суді.

Оксана Царевич. Фото: 112.ua.

Колишня суддя Печерського районного суду Києва Оксана Царевич, звільнена за порушення присяги, оскаржила своє звільнення у Вищому адміністративному суді. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Українські новини".

"Царевич подала в суд позов до президента 30 вересня", – сказав співрозмовник агентства.

Зазначається, що Вищий адмінсуд вже визначив суддю для розгляду цього позову.

Як відомо, Президент Петро Порошенко звільнив суддю Печерського райсуду Оксану Царевич у зв’язку із порушенням присяги 29 вересня.

Раніше Вища рада юстиції, розглянувши дисциплінарну справу, відкриту стосовно Царевич, прийняла рішення про внесення подання президентові про звільнення з посади цієї судді.

Зокрема, у поданні зазначалося, що дії судді Царевич при розгляді десяти справ щодо водіїв - учасників акцій протестів в період з листопада 2013 року носять упереджений характер.

Сутність таких дій доводить порушення суддею засад правосуддя, зокрема верховенства права, незабезпечення права на справедливий суд, неповагу до прав і свобод людини.

Раніше прокуратура Києва допитала Царевич за підозрою у винесенні свідомо неправомірних рішень щодо активістів Автомайдану.

11 березня Вінницький міський суд обрав запобіжним заходом для судді Печерського райсуду Києва особисті зобов'язання строком на 2 місяці з необхідністю носити електронний браслет. У липні 2015 року Царевич знову взялася вершити правосуддя.

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...

ППО недоімперії тріщить по швах: Бійці ССО спалили третій російський "Бук" на Сумському напрямку за тиждень (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:55

Не встигли вояки держави-агресора прибрати останки "Буків" вражених 30 квітня, як їм додалося сумної роботи. Оператори одного з підрозділів Сил спеціальних операцій уразили ворожий зенітний ракетний комплекс Бук-М1 на Сумському напрямку. Про це повідом...