"Скажете, поберегти чиїсь нерви?": Волонтери розказали про втрати серед військових на Донбасі

Ситуація на лінії фронту лишається важкою.

Ілюстрація: ЖЖ

Російсько-терористичні війська у зоні АТО зрідка стріляють по українських позиціях, а біля лінії розмежування чутно активне переміщення ворожої техніки. Про це йдеться у повідомленні на фейсбук-сторінці волонтерської групи "Повернись живим", передають Патріоти України.

"Але тим часом росіяни продовжують ганяти зі свого боку вздовж лінії розмежування важку армійську техніку, користуючись додатковим режимом припинення вогню. Особливо у районі Мар’їнки це чути. Та на Луганщині. Гиркання машин дуже голосне, коли по фронту стоїть дратуюча тиша. І ротації тут у ворога проходять, вони прапори нових підрозділів самовпевнено вивішують.
Де-не-де чути звуки кулемета або СПГ. Може міна "Василька" прилетіти. Але не сотня, а одна, як в районі Старогнатівки. По наших позиціях на Світлодарській дузі та в районі Авдіївки можуть "пройтися", але "мирно" так, не нав’язливо", - розповідають волонтери.

"А наші військові кажуть: "В нас сувора заборона ведення вогню". І зізнаються, що так гірше, ніж коли стріляють", - зазначається у повідомленні. Волонтери наголошують, що попри будь-які домовленості російська сторона ніколи не дотримувалась режиму тиші.

"Насправді ж, всі знають, що перемир’я закінчилося з першим пострілом після його узгодження. Та, і не було його ніколи. Лиш так, іноді випаде спокійніша ніч. А про те, що стріляють так, що втрати щоденні, треба не просто писати, а кричати на кожному кроці. Бо лише за один вчорашній вечір прийшло кілька повідомлень, про загиблих на фронті. В ніч з 30 на 31 серпня двоє бійців загинули під час обстрілу, один від кулі снайпера. Ще двоє отримали поранення. Скажете, поберегти чиїсь нерви і не повідомляти про такі втрати?" – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, "режим тиші" було встановлено на Донбасі з 00:00 1 вересня.

Як повідомили сьогодні у прес-центрі штабу АТО, за минулу добу незаконні збройні формування 11 разів відкривали вогонь по позиціях українських підрозділів: зафіксовано 8 випадків порушення "режиму тиші" на Донецькому, 3 – на Маріупольському напрямках.

Характеристики "Калібрів" завжди були завищені окупантами, – начальник Центру стратегічних комунікацій сил оборони Півдня

субота, 27 квітень 2024, 19:17

Російська армія побоюється виводити в Чорне море надводні кораблі, знову скориставшись для пусків "Калібрів" підводними човнами. На цьому наголосив начальник Центру стратегічних комунікацій сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук 27 квітня в ефірі ...

Не був пристебнутим, а машина поїхала на заборонений сигнал світлофора: В Ізраїлі міністр нацбезпеки потрапив у ДТП

субота, 27 квітень 2024, 18:44

Увечері 26 квітня в місті Рамла в Ізраїлі в ДТП потрапив автомобіль, у якому їхав міністр національної безпеки Ізраїлю Ітамар Бен-Гвір. Про це повідомило видання Ynet, передають Патріоти України. Бен-Гвір потрапив в аварію після того, як їхав із місця ...