Скільки українців переконані, що Росія веде проти України війну: Названо цікаві цифри

На Донбасі п'ятий рік триває російсько-українська війна, в якій загинули тисячі захисників країни. Проте, не всі українці вважають, що саме Москва веде проти Києва збройне протистояння на сході, повідомляють Патріоти України.

У тому, що на Донбасі йде війна між Росіє та Україною, переконані 72% громадян. Ще 14% вважають, що ні, а решта не визначилися. Про це свідчать результати соцопитування Фонду "Демократичні ініціативи" і Центру Разумкова, повідомив аналітик фонду Сергій Шаповал.

Думку, що Україна перебуває у стані війни з Росією, найбільше підтримують жителі західних (91%) та центральних (79%) областей.

На неокупованому Донбасі погляди мешканців регіону розділилися практично навпіл: 39% вважають, що сьогодні триває війна України з Росією, а 40% – що ні.

Водночас, 49% мешканців неокупованого Донбасу вважають Росію стороною конфлікту на Сході України. Третина жителів Донбасу переконана, що Росія постачає зброю проросійським бойовикам, а 27% – що Кремль контролює усі політичні та військові дії самопроголошених республік.

Окрім того, більшість українців погоджуються, що заради миру на Донбасі потрібно йти на компроміси з Росією та окупаційними адміністраціями. Проте лише 16%з них згодні на будь-які компроміси.

Джерело: 24 канал

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...