"Скоро будуть гучні "вистави": У НАБУ анонсували затримання низки чиновників, серед них і Кононенко

Однак усіх прізвищ не називають - запевняють, що розслідування триває.

Назар Холодницький. Фото: obozrevatel.comНаціональне антикорупційне бюро розслідує низку справ, в яких фігурують народні депутати.Про це заявив глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький,повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

За його словами, антикорупціонери не обмежаться справою представника "Волі народу" Олександра Онищенка. "У нас є низка кримінальних проваджень, які мають різні хештеги. Хештег Пашинський, хештег Мартиненко, хештег Кононенко. Але Кононенко є в цьому виробництві як свідок. Я думаю, що ми побачимо інші вистави", - сказав прокурор.

"Секретів не розкрию. Всі фракції", - додав Холодницький відмовившись конкретизувати, хто це може бути і з якої політичної сили. Крім того, глава САП заявив, що поява хештега "нафтопродукти Курченко" є можливою. А всім українцям пообіцяв новий хештег НАБУ "далі буде".

Щодо нардепа Онищенка Холодницький запевнив, що правоохоронці планують діставати його з Австрії "всіма законними засобами". "Як тільки Юрій Віталійович (Луценко - ред.) підпише його, я впевнений це буде сьогодні-завтра, Онищенко набуває процесуального статусу", - сказав він.

Разом з тим прокурор наголосив, що повноважень їхати за кордон і затримувати або вручати підозру Онищенку у Відні, Ріо-де-Жанейро або Лондоні слідчі не мають. "Українські детективи не можуть процесуально діяти на території іншої держави. Чи то австрійська, чи то бразильська поліція. Затягувати цей процес ми не будемо", - пояснив антикорупціонер.



Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...