Скоро получим мобилизацию народа, которая будет принимать разные формы, но обязательно приведет к победе, - Саакашвілі (відео)

Голова Одещини пояснює, що народ хоче змусити політичний клас почути думку людей і діяти відповідно до вимог суспільства.

Міхеїл Саакашвілі. Фото:dumskaya.net

Політична і економічна ситуація в Україні призведуть до того, що люди мобілізуються для завершення революційних змін в країні. Про це в ефірі "Чорного дзеркала" заявив голова Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі. Відеозапис свого виступу одеський губернатор оприлюднив на своїй сторінці в Facebook, зазначають Патріоти України.

"Я думаю, в такій ситуації треба мобілізувати громадську думку. 22-го числа, з понеділка, ми вже виходимо в регіони (в Чернівцях перша зустріч, потім в Івано-Франківську) - в принципі, за три тижні ми проїдемо 27 регіональних центрів, і ми будемо мобілізувати народ в цивілізованих, абсолютно законних рамках", - сказав голова Одеської облдержадміністрації.

На уточнення, на що саме він планує мобілізувати народ, Саакашвілі відповів: "На те, щоб змусити політичний клас послухати їх, почути їх, поміняти політику, помінятися самим, поміняти кадри. Я думаю, що є багато різних методів, як народ може повідомити про свою думку влади ".

На запитання ведучого, чи готовий він очолити людей, що вийшли на вулицю, одеський губернатор заявив, що народ "повинен сам вирішити, що йому робити, кого вибрати в лідери, коли це зробити". "Єдине, чого точно, я знаю, не буде, - не буде ніякого "статусу кво". Все для них не добре. Цей "міжсобойчик", цей "договірняк", це байдуже ставлення до інтересів народу - олігархічний переворот, який відновив старий режим", - заявив Саакашвілі.

Він підкреслив, що в умовах, коли після революції не відбувається революційних змін, відбувається реставрація старого режиму. "Помаранчева революція не змогла провести вирішальних реформ - прийшов назад Янукович. Ніхто навіть уявити собі не міг, але він прийшов. Зараз, після другого Майдану, не провели вирішальних змін, і більш того, багато речей погіршилися, і відбулася реставрація олігархічного контролю", - резюмував одеський губернатор.

Саакашвілі висловив упевненість, що люди цього не потерплять. "Як в першому випадку, так і в другому, а зараз ще більше, ніж в перший раз, тому що це на тлі визвольної війни від російської агресії, після жертв на Майдані. Звичайно, люди цього не приймуть. Вони (політики і олігархи. - ред.): ні за які гроші байдужість людей не можна купити. Вони можуть один одного купувати, можуть себе заспокоїти, але вони не куплять байдужість народу", - переконаний глава Одеської ОДА.

Саакашвілі зазначив, що "як ніколи" вірить в "здорові інстинкти народу". "Я впевнений, з понеділка ми отримаємо все більшу і більшу мобілізацію, і ця мобілізація буде приймати різні форми, але вона обов'язково призведе до перемоги народу", - заявив Саакашвілі.

Важливий момент: В ISW проаналізували, що допоможе Україні відновити контроль над усією територією

субота, 27 квітень 2024, 12:23

Здатність України повернути всі захоплені росіянами території буде залежати від майбутніх рішень на Заході, в Кремлі та у Києві, а також здатності всіх сторін динамічно змінювати хід війни. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передаю...

Чи можливий новий український наступ: Експерт оцінив ситуацію на фронті

субота, 27 квітень 2024, 11:30

В України зараз з'явиться артилерія, боєприпаси і росіяни знають, що це буде десь протягом цього місяця. Тож вони намагатимуться якнайшвидше реалізувати якісь завдання. Про це в ефірі "1+1" заявив військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти У...