Скрепам на замітку: У Чорне море увійшов великий десантний корабель ВМС Сполучених Штатів

Корабель братиме участь у військових навчаннях.

Ілюстрація: ЖЖКорабель буде брати найактивнішу участь в навчаннях "Сі Бриз 2016". Він висадить десант морських піхотинців на ділянку узбережжя в районі гирла Дунаю, повідомляють Патріоти України.

Цей корабель досить рідкісний тип бойових кораблів. Він був спроектований ще в 1970-х роках, але побудували його і сім наступних кораблів серії при президенті Рональді Рейгані, який був главою держави з 1981 по 1989 рік.

Нагадаємо, що українсько-американські навчання "Сі Бриз - 2016"стартували 18 липня. Вони проводяться в Одеській і Миколаївській областях, а також у північно-західній частині Чорного моря.

Українсько-американські навчання серії "Сі Бриз" проводять щорічно, починаючи з 1997 року. Їх проводять з метою підготовки та нарощення бойової готовності ВМС ЗСУ на двосторонній основі, але вони є відкритими для інших країн. Один з етапів "Сі Бриз - 2016" вперше пройде на Дунаї.

Довідка: Довжина корабля "Уідбі Айленд" 190 метрів, ширина - 26, повна водотоннажність близько 16 тис тонн. Чотири 16-циліндрових дизеля сумарною потужністю 33 тис кінських сил можуть розігнати його до швидкості 20 вузлів. Корабель здатний взяти на борт до 500 морських піхотинців і висадити їх на узбережжі за допомогою чотирьох кораблів на повітряній подушці LCAC, які розміщені на його нижній доковою палубі.

Кожен такий корабель несе до 75 тонн корисного навантаження і може взяти кілька автомобілів типу "Хаммер" або один танк М1 "Абрамс". Також, на його борту знаходиться кілька десантних вертольотів. Незабаром очікується вхід в акваторію Чорного моря есмінця USS Ross DDG-71.

"Продовжує вважати": Розвідка США назвала, чого Путін боїться найбільше

субота, 4 травень 2024, 9:50

Російський лідер Володимир Путін відчуває "параноїдальний страх" через нібито намір Заходу обмежити владу РФ у світі. Саме це змусило його витрачати історично рекордні суми на мілітаризацію РФ. Таку думку висловила директорка Національної розвідки США...

Українське небо закриватимуть комплексно? Обіцяні союзниками системи Patriot прибудуть одночасно з винищувачами F-16

субота, 4 травень 2024, 9:14

Німеччина зможе передати Україні зенітний ракетний комплекс Patriot не раніше кінця червня. Це постачання може збігтися за часом із передачею ЗСУ винищувачів F-16 від партнерів. Також близько 70 українських військових вже після Великодня розпочнуть шес...