Скрепам по морді: Румунія відповіла на погрози Путіна через ПРО

Знамените великокремлівське хамство не могло не знайти досить гостру реакцію амбітних румун. Тим більше всі учасники перепалки знають, Москва своїми брутальними заявами лише стрясають повітря.

Йоханніс заявив, що такі загрози підтверджують правильність обраного Румунією шляхуКлаус Йоханніс

Заяви президента Росії Володимира Путіна у зв'язку з розміщення на території Румунії елементів протиракетної оборони некоректні і не мають під собою реальної основи, заявив президент Румунії Клаус Йоханніс, зазначають Патріоти України.

"Нещодавні заяви з боку РФ у зв'язку з оборонним протиракетним щитом в Румунії некоректні, оскільки ця система ніяк не пов'язана з Росією. Ці заяви жодним чином нас не злякають. Навпаки, безпідставні погрози на нашу адресу підтверджують правильність та коректність обраного нами шляху зміцнення безпеки НАТО. Це абсолютно законна реакція на поведінку Росії в регіоні Чорного моря", - заявив Йоханніс.

Глава Румунії підкреслив, що проблема енергетичної безпеки чорноморського регіону набула особливої актуальності після незаконної анексії Криму.

"Безпосередньо нас це [анексія Криму] не торкнулося, але ми не можемо залишатися байдужими до того, що через анексію Криму Україні, сусідній з Румунією прозахідній демократичній країні, практично був заблокований доступ до енергетичних природних ресурсів на дні Чорного моря", - зазначив Йоханніс.

Крім того, він підкреслив, що "в умовах політичної нестабільності" Румунія прагне консолідувати стратегічне партнерство з США і НАТО.

Раніше НВ повідомляло, що президент РФ Володимир Путін під час візиту в Греціюпригрозив Румунії за розміщення ПРО. Він заявив, що в установки ПРО в Румунії можуть бути поміщені ударні комплекси, для цього достатньо лише змінити програмне забезпечення.

Міністерство закордонних справ Румунії розцінив позицію президента РФ як загрозу регіональній безпеці.

У той же час в Пентагоні заявили, що Росія не має підстав реагувати на установку систем протиракетної оборони у Польщі та Румунії.

"Відчай державної машини й пропаганди": У МЗС України росіянам пояснили, у чому різниця між ордером на арешт Путіна і "розшуком" Зеленського

субота, 4 травень 2024, 19:43

Оголошення президента України Володимира Зеленського в розшук міністерством внутрішніх справ РФ є "нікчемним". Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України, яку 4 березня поширила пресслужба відомства, передають Патріоти України. "Росі...

Ці люди ніяк не можуть зупинитися: МВС РФ оголосило в розшук командувача Сухопутних військ ЗСУ

субота, 4 травень 2024, 18:52

Міністерство внутрішніх справ Російської Федерації оголосило в розшук командувача Сухопутних військ Збройних сил України Олександра Павлюка. Про це у суботу, 4 травня, повідомляють пропагандистські агентства РИА Новости і ТАСС, передають Патріоти Украї...