​Скрепам по пиці: ООН визнала захоплених Росією моряків ВМСУ військовополоненими

Державу-агресора зобов'язали дотримуватись стосовно українців Женевської конвенції

Захоплені в Керченській протоці українські моряки є військовополоненими і знаходяться під захистом Третьої Женевської конвенції. Про це сказано в доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини, опублікованому на сайті організації, зазначають Патріоти України.

У документі наголошується, що країна-агресор досі не пускає на територію тимчасово окупованого Криму представників УВКПЛ, що суперечить кільком резолюціям Генасамблеї ООН.
«Російська Федерація продовжує застосовувати свої закони всупереч міжнародним гуманітарним правом, яке поширюється на державу-окупанта, результатом чого є тяжкі порушення прав людини, які непропорційно сильно впливають на кримських татар», - сказано в доповіді.
Нагадаємо, 25 листопада минулого року в Керченській протоці російські прикордонні кораблі атакували і захопили українські катери і буксир. 24 моряка звинувачуються окупантами в порушенні російського кордону. Всі захоплені українські моряки вважають себе військовополоненими і не визнають своєї провини.

НАБУ оголосило в розшук ексзаступника секретаря РНБО

вівторок, 16 квітень 2024, 19:15

У вівторок, 16 квітня, Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, якого обвинувачують у зловживаннях під час закупівлі автомобілів для армії. Про це повідомляє пресслужба НАБУ у ...

"Не кожен отримає те, чого бажає": Генерал США пояснив, скільки Україні треба мобілізувати людей

вівторок, 16 квітень 2024, 18:28

Україні необхідно мобілізувати близько півмільйона людей, але необхідно провести для них дуже ґрунтовні навчання. Таку думку в інтерв’ю "Радіо Свобода" висловив американський генерал-майор у відставці Девід Грандж, передають Патріоти України. "Обговорю...