Скрепам саме час ганебно тікати: Трамп і Макрон домовились нанести спільний удар по Асаду

Французькі дипломати назвали заяву Парижа посланням Москві.

Дональд Трамп та Еммануель Макрон. Фото: Рейтерс.

Новий президент Франції Еммануель Макрон і його американський колега Дональд Трамп в телефонній розмові у вівторок домовилися спільно знайти рішення в разі нової хімічної атаки в Сирії, повідомив Єлисейський палац. Новину передають Патріоти України.

Білий дім перед цим попередив сирійського президента Башара Асада, що він і його армія "дорого заплатять", якщо знову влаштують хімічну атаку, і заявив, що має інформацію про підготовку до неї.
Адміністрація Макрона не розкрила деталей телефонної бесіди. "Вони обговорили сирійське досьє і необхідність діяти спільно в разі хімічної атаки", - йдеться в заяві.
У квітні Трамп розпорядився завдати удару по сирійській авіабазі, після того, як Захід звинуватив Асада в застосуванні отруйного газу, в результаті якого на підконтрольній повстанцям території загинуло 87 осіб. Уряд Сирії заперечує причетність до хімічної атаки.
Макрон, чия країна входить в західну коаліцію, яка підтримує сирійських повстанців і звинуватила Дамаск у застосуванні хімічної зброї, в травні попередив Асада, що негайно завдасть удару в разі повторення хімічної атаки.
Французькі дипломати назвали заяву Парижа посланням Москві. "Це, схоже, сигнал росіянам", - сказав один з них.
Кремль в понеділок назвав заяву Білого дому з попередженням на адресу Асада "неприйнятною" і сказав, що не має інформації про підготовку до застосування хімічної зброї. Макрон, за всіма ознаками, дотримується у своїй зовнішній політиці пріоритетів США в сфері боротьби з тероризмом.

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...