Скрепам все мало: Проросійські політики готують у Чорногорії "референдум" за кримським сценарієм, - FT

Чорногорія стала "полем випробування для геополітичної конфронтації" між РФ і Заходом.

Ілюстрація: ЖЖПроросійські політики в Чорногорії, яких звинувачують у спробі державного перевороту, планують провести "референдум" проти вступу країни до НАТО. Так вони прагнуть мобілізувати вороже налаштованих людей щодо приєднання Чорногорії до НАТО, передає Financial Times, повідомляють Патріоти України.

Мілан Князевич, один з проросійських політиків, що звинувачується у спробі держперевороту, заявив, що Чорногорія стала "полем випробування для геополітичної конфронтації" між РФ і Заходом.

"Ми організуємо популярний, консультативний референдум, який покаже, що більшість людей виступають проти НАТО", - сказав Князевич. Інший опозиційний депутат Андрій Мандич також заявив про підтримку ініціативи проведення неофіційного голосування щодо членства Чорногорії в НАТО.

"Вимоги депутатів нагадують практику використання незаконних референдумів проросійськими сепаратистами три роки тому в Криму і на сході України для підриву суверенітету країни", - підсумовує Financial Times.

Раніше спеціальний державний прокурор Чорногорії Мілівойє Катнич звинуватив російські державні органи в причетності до спроби перевороту під час виборів в країні.

Напередодні видання The Telegraph з посиланням на кілька джерел у британському уряді повідомило, що спроба державного перевороту і замаху на прем'єр-міністра Чорногорії Міло Джукановіча була здійснена за участю російських спецслужб і зі схвалення керівництва Росії.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...