Скрепівський довгобуд міг би стати мрією Люфтваффе Герінга: Хвалений Міг-35 виявився застарілим винищувачем XX сторіччя

Ізраїльські експерти розкритикували російську новинку: вони довели, що хвалений МіГ-35 просто не побачить підлітаючий американський винищувач F-35 і буде збитий.

МІГ-35. Фото: AFP

Через 10 років після першого польоту в Росії провели офіційну міжнародну презентацію новітнього російського винищувача МіГ-35 (Fulcrum F - "Точка опори" - по кодифікації НАТО). Показ був влаштований в підмосковних Луховицях, де розташоване складальне виробництво літака, повідомляють Патріоти України з посиланням на Русского еврея.

МіГ-35 представляє собаю оновлений варіант добре відомого МіГ-29, прийнятого на озброєння на початку 1980-х. За словами творців, новий літак покликаний забезпечити перевагу в повітрі, ефективну роботу в зонах збройних конфліктів високої інтенсивності і в умовах насиченої ППО противника. Однак багато експертів вказують на те, що це просто "древній" літак з початку 80-х.

Літак, як стверджувалося на презентації, здатний вражати як повітряні, так і наземні і надводні цілі. Головна його відмінність від попередника - багатофункціональність. Конструктори заявили, що МіГ-35 - фактично повністю новий літальний апарат, розроблений з широким використанням цифрових методів проектування. Він нібито більш комфортний в пілотуванні, його відрізняють збільшені дальність польоту (більше 3000 кілометрів з можливістю дозаправки в повітрі) та бойове навантаження (до семи тонн).

Ізраїльські експерти, познайомившись з російською новинкою, вказали на три обставини.

По-перше, відзначили вони, новий літак в меншій мірі можна назвати "невидимкою", ніж його попередника.

По-друге, сама російська армія поки вкрай повільно оснащується новинкою: до теперішнього часу у виробника замовлено лише 37 нових МіГ-35. Для порівняння: американська армія закупила для власних потреб 1700 літаків F-35. До того ж F-35 вже є на озброєнні ізраїльської армії.

По-третє, літак досі не знаходить широко попиту в зарубіжних країнах. Індія, яка, вслід за Єгиптом, проявила інтерес до російської новинки, в результаті схиляється до контракту з Францією.

Порівнювати його можна з ранніми моделями F16, вважають американські експерти. А для F-35 він взагалі не становить жодної небезпеки, оскільки МіГ-35 просто не побачить підлітаючий американський винищувач і буде збитий.

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...

У Міноборони відреагували на чутки про відставку Рустема Умєрова

субота, 4 травень 2024, 22:14

Радниця заступника міністра оборони України Дана Ярова заявила, що на сьогоднішній день не чула всередині Міноборони розмов щодо відставки Рустема Умєрова, передають Патріоти України. «Він ходить на роботу, все нормально, на місці. Тому немає таких роз...