Скрепи можуть починати боятися: Пентагон прийняв на озброєння надмалу ядерну зброю нового типу

Американські збройні сили планують отримати замовлену партію боєголовок до кінця 2019 фінансового року.

У США з'явилась нова зброя. Ілюстрація: Defense News.

Пентагон ухвалив на озброєння надмалу ядерну зброю нового типу, якою будуть оснащуватися ракети Трайдент-2, передають Патріоти України.

Переваги нової боєголовки в тому, що вона малої потужності і субкомпактна, а точність її потрапляння всього кілька десятків метрів. Боєголовка потужністю 5 кілотонн зможе проникати в грунт на глибину до 30 метрів і знищувати підземні комунікації.

Нова ядерна боєголовка малої потужності, створена за дорученням адміністрації Трампа, офіційно запущена у виробництво. Про це напередодні повідомило видання Defense News. Перша виробнича одиниця W76-2 вже знаходиться на заводі Pantax в Техасі, повідомляє Національне агентство ядерної безпеки. Цими засобами ураження будуть оснащуватися субмарини.
Американська влада мотивувала розробку цього боєзаряду необхідністю стримувати Росію у разі локальної ядерної війни, в якій вона, згідно побоюванням, може спробувати використовувати аналогічні по потужності атомні заряди. Американські збройні сили планують отримати замовлену партію боєголовок до кінця 2019 фінансового року. Точна їхня кількість невідома.

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: