​Скрепи "побєдобєсія": Росія намагається витіснити НАТО з Балтики

У НАТО усвідомлюють, що російські війська, які перебувають на кордоні з Україною, завтра можуть опинитися біля кордону з країнами Балтії.

Російські військові кораблі намагаються витіснити кораблі НАТО з Балтики. Про це заявив міністр оборони Естонії Юрі Луйк в інтерв'ю Helsingin Sanomat, зазначають Патріоти України. За словами глови військового відомства цієї балтійської країни, такі спроби проявляються у діях стосовно військових кораблів НАТО - наприклад, в низьких прольотах авіації над суднами і небезпечних наближень до них.

"Це відбувається в міжнародних водах. Це порушення правил хорошого тону в мореплаванні. Здійснюється активне озброєння регіону. Воно відбувається абсолютно без причини, і це свідчить про зростання агресії в нашому регіоні", - говорить пан Луйк.

Міністр зазначив, що в першу чергу об'єктом тиску стають кораблі США та інших країн НАТО. "Росія розробила висококласну систему переміщення військ. Це означає, що війська, які перебувають на кордоні з Україною, завтра можуть опинитися біля кордону з країнами Балтії", - додав глава естонського оборонного відомства.

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...

"Хороші продавці гною носять його зразки в роті": Кірбі висміяв росіян, які пов'язують Україну з терактом під Москвою

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:56

Російські чиновники, які шукають «український слід» у теракті під Москвою, здаються доволі хорошими продавцями гною. Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передають Патріоти України з посиланням на The Hill. Кірбі вкотре під...