Скрепи позеленіють від заздрощів?: У Брюсселі домовилися про український безвіз

Вже в четвер, 2 березня, питання скасування віз для України буде винесено на зустріч постпредів країн-членів ЄС (COREPER), яка відбудеться в Брюсселі.

Безвіз стане реальністю вже зовсім скоро? Ілюстрація: Європейська правда.

На консультаціях країн-членів ЄС, представників Європарламенту та Єврокомісії було досягнуто згоди щодо запуску візової лібералізації для громадян України. Про це повідомляє мальтійське головування в ЄС, представник якого брав участь у зустірічі, передають Патріоти України із посиланням на Європейську правду.

"Представники мальтійського головування та Європейського парламенту досягли проміжної згоди щодо візової лібералізації для українців, які відвідують Євросоюз", - йдеться у повідомленні. Водночас, у повідомленні не уточнюється, чому йдеться про проміжну згоду, адже за стандартною процедурою тріалог не має проводитися повторно.

В мальтійському головуванні також окремо зазначили, що вже в четвер, 2 березня, питання скасування віз для України буде винесено на зустріч постпредів країн-членів ЄС (COREPER), яка відбудеться в Брюсселі.

Розгляд на COREPER стане першим етапом схвалення безвізу на рівні країн-членів. Про успішну міжінституційну зустріч повідомляє також брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк. "Тріалог завершився успішно. Посли ЄС схвалять (продовження процесу - ред.) 2 березня. Другий раунд схвалення (на рівні країн-членів - ред.) імовірно, відбудеться в травні", - пояснив він. В коментарях Йозвяк наголосив, що повторного тріалогу не буде, попереду – лише схвалення в ЄП та Радою ЄС.

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: