Скрепи у відчаї: У Стамбулі вирішується доля автокефалії для України

Якщо ідею створення єдиної помісної церкви підтримає більшість ієрархів, то для надання Томосу Києву не буде ніяких процедурних перешкод.

Собор у Константинополі має вирішити долю української церкви. Фото: Рейтерс.

2 вересня 2018 року в Стамбулі почався собор Константинопольської церкви, на якому розглянуть питання надання автокефалії для Української Православної церкви, передають Патріоти України.

На відкритий для прийняття участі патріархом Константинополя Варфоломієм собор прибули понад сто єпископів з усього світу. Як відомо, собор буде проходити до 3 вересня, однак питання України планують розглянути сьогодні, в другій половині дня. Якщо ідею створення єдиної помісної церкви підтримає більшість ієрархів, то для надання Томосу Києву не буде ніяких процедурних перешкод.

Варто зазначити, що Україна готується до отримання Томосу про автокефалію православної церкви. Патріарх Філарет є одним з прихильників цього процесу. Зокрема, патріарх Філарет заявив під час інтерв'ю журналістам, що «в даний час Москва почала запеклу боротьбу проти того, щоб Українська держава отримала Томос».

Джерело: Громадське.ua

На скільки Україні вистачить допомоги від США: Салліван виступив із заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:45

Конгрес США врешті-решт схвалив допомогу Україні. Анонсованого пакета має вистачити до кінця цього року. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передають Патріоти України. "Ресурси, які у США є на цю мить, доз...

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...