Скрепи в шоці: Джемілєв зробив Ердогану військову пропозицію відносно Криму

Лідер кримськотатарського народу попросив допомогу в Туреччини щодо створення на адміністративному кордоні України з Кримом військового підрозділу.

Ердоган та Джемілєв. Ілюстрація:telegraf.com.ua

Національний лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв звернувся до президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана і прем'єр-міністра Ахмета Давутоглу з проханням надати допомогу у створенні на кордоні з окупованим Кримом військового підрозділу. Про це передає агентство QHA, зазначають Патріоти України.

"На кордоні Криму ми хочемо створити військовий підрозділ, він буде входити до складу ЗСУ та підпорядковуватиметься Міністерству оборони України. Але можливості України обмежені.

Є запитання з облаштуванням місця перебування, обмундируванням, озброєнням, харчуванням військових тощо, не вистачає можливостей для отримання військового досвіду і освіти, медичних послуг.

На порядку денному - всі ці витрати. Ось ці питання ми б хотіли обумовити з Туреччиною", - заявив Джемілєв.

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...