Скрепи в шоці: Стало відомо, скільки українців хочуть вступу в ЄС (інфографіка)

Частка українців, які підтримують вступ України до НАТО, за два місяці зросла на 2 процентних пункти - з 43 до 45%. Про це свідчать результати опитування, проведеного 6-14 липня соціологічною групою "Рейтинг", повідомляють Патріоти України.

На питання "За що б ви проголосували, якби референдум щодо вступу України в НАТО проводився сьогодні" 45% респондентів відповіли, що підтримали б вступ. У другій половині березня на це ж питання "Рейтингу" за Україну в Альянсі виступили 43% українців.

Водночас третина опитаних виступила проти приєднання до Альянсу (минулого разу так само), кожен десятий взагалі не захотів брати участь в такому голосуванні, стільки ж не визначилися зі своїм ставленням. При цьому на заході і в центрі країни виступають швидше за вступ України до НАТО, на півдні і сході – швидше проти.

Дослідники зауважили, що вступ України до НАТО схильні більше підтримувати респонденти з вищим ревнем освіти і доходів. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,8%.

Як повідомлялося, опитування, проведене групою "Рейтинг" з 15 до 31 березня, показало, що 43% українців хочуть приєднатися до НАТО. 33% - були проти вступу до Альянсу. Для порівняння: у грудні 2017 року таку ініціативу підтримували 37% респондентів, проти - 26%, не мали наміру голосувати 12%.

У вересні 2016 року на підтримку вступу України до НАТО виступали 43% опитаних, 29% - проти, 11% - не мали наміру голосувати. У березні 2014 року 34% - за вступ України в НАТО, 43% - проти, 9% - не мали наміру голосувати.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...