"Слова Трампа не значать нічого", - Портников

"Коротка репліка американського президента у відповідь на запитання про можливість визнання Сполученими Штатами російського статусу анексованого Криму ще до зустрічі Трампа і Путіна стала справжньою політичною сенсацією. Що мав на увазі Дональд Трамп, коли сказав "подивимося"? Чи справді США можуть погодитися з окупацією Криму?" - пише у своєму блозі політолог Віталій Портников, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Ці питання зараз жваво обговорюються і в Росії, і в Україні, і на Заході - а даремно. Тому що слова Трампа ніякого стосунку до формування американської політики не мають. Це нерідко стверджують дипломати у Вашингтоні. І це - просто логічний висновок з перебування Трампа на посаді президента США.

Успішний бізнесмен так і не став - і, ймовірно, вже ніколи не стане політиком. Він залишається багатим міщанином, якого доля і наполегливість привели до Білого дому. Коли Трамп висловлюється про питання зовнішньої політики - це не означає, що він в них розбирається, що він ухвалив якесь рішення. Відповідь може бути продиктована миттєвою емоцією. Її зміст може бути пов'язаний з тим, що американський президент не вивчив питання - а Трамп відомий тим, що просто не здатний до послідовного вивчення складних питань міжнародного права, закономірностей світової економіки і таке інше.

Від Трампа не потрібно чекати чудес. Ніяких. Ані позитивних, ані негативних. Чи хоче Трамп домовитися з Путіним? Без сумніву. І тут теж не потрібно шукати конспірології. Путін просто подобається Трампу, він і сам би хотів правити Америкою так, як Путін - Росією. Трамп - людина, яка далека від цінностей. Але владу він поважає. Путін для нього - символ влади, що не обмежена інституціями. Влади, для якої інституції - це декорація. Але Трампу просто не пощастило з країною.

Чи може Трамп домовитися із Путіним? Ні, не може. Він не може запропонувати Путіну того, чого хоче російський президент. Не може перетворити злиденну, все більше середньовічну Росію у наддержаву. Не може "повернути" Путіну колишні російські колонії в Європі - просто тому, що жителі цих країн не хочуть більше підкорятися диктату Кремля і ніякий Трамп не може змінити їхньої волі до свободи.

Не може стабілізувати ситуацію в Сирії - тому що Путін там підтримує кривавого диктатора, який не здатний правити цією країною без бомбардувань і репресій. Не може скасувати санкції проти Росії - бо цьому заперечить неслухняний конгрес. І, до речі, Крим визнати російським теж не зможе. Навіть якщо захоче. Але він не захоче. Він - не чарівник і не самогубець.

Трамп напередодні зустрічі з Путіним може зробити ще масу сенсаційних заяв. Просто тому, що саме так він уявляє собі підготовку сприятливого фону для своєї зустрічі з черговим диктатором. Тому, що хоче, щоб це не був просто обмін усмішками. Щоб була підписана якась спільна декларація - як з Кім Чен Ином. Про Сирію, про роззброєння, може бути навіть про Донбас. І я думаю, що Путін цю декларацію підпише. Як Кім Чен Ин. А потім обдурить Трампа. І Кім Чен Ин його теж обдурить. Тому що цілі диктаторів і цілі американського президента є діаметрально протилежними".

Джерело: Еспресо.ТV

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...