"Смердючі дірки": Дональд Трамп влип у гучний міжнародний скандал

Слова голови Білого дому викликали міжнародний скандал і хвилю звинувачень у расизмі. Трамп вимушений був виправдовуватись у Twitter.

Фото: ЗМІ

Президент США Дональд Трамп під час обговорення з сенаторами в Білому домі проблем міграції заявив, що Штатам не потрібні переселенці з "країн-смердючих дірок" ("shithole countries"), повідомляють Патріоти України.

Як передає CBS News, заява Трампа була адресована мігрантам з Гаїті і африканських країн. Президент США запропонував замість них залучати більше мігрантів із таких місць, як Норвегія.

Представництво США із прав людини назвало заяви Трампа "шокуючими, ганебними" і "расистськими". "Немає іншого слова, щоб описати це, крім як "расизм". Не можна називати "гадючником" цілі країни і континенти, чиє населення не біле і тому небажано", - відреагували в офісі Верховного комісара ООН із прав людини.

"З огляду на той історичний факт, що багато африканців прибули до Сполучених Штатів рабами, ця заява кидає виклик всім прийнятим нормам поведінки". "Особливо дивно, що США залишаються світовим прикладом того, як міграція подарувала народження нації, побудованої на міцних цінностях різноманіття і можливостей", - йдеться в коментарі Африканського союзу.

Посол Гаїті у США назвав коментарі Трампа "прикрими" і заснованими на "вигадках і стереотипах, а не на фактах". Посол також наголосив, що заява Трампа було зроблено в трагічну для Гаїті дату - восьму річницю руйнівного землетрусу 2010 року, жертвами якого стали понад 200 тис. осіб.

Уряд Ботсвани назвав слова Трампа "негожими і расистськими" і закликав посла США зробити заяву про неприпустимість застосування до націй і країн слово "shithole". В адміністрації президента США також прокоментували заяву Трампа.

"Деякі політики в Вашингтоні вважають за краще відстоювати інтереси чужих країн, але президент Трамп завжди буде боротися за американський народ", - повідомив NBC News представник прес-служби Білого дому. "Я говорив дуже жорстко, але не вживав таких слов", - написав Трамп у Twitter.

"Ніколи не говорив, нічого зневажливого щодо гаїтян, окрім того, що Гаїті, вочевидь, дуже бідна і проблемна країна. Ніколи не говорили "викидати їх ". У мене прекрасні відносини з гаїтянами", - додав він.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...