Сьогодні - День щастя: Опублікований рейтинг найщасливіших країн

У Світовому рейтингу щастя в 2017 році Норвегія обійшла багато років утримуючу перше місце Данію, Росія піднялася на 49-е місце, обігнавши Японію, а Україна займає 132-е місце поряд з країнами Африки.

Опубліковано рейтинг щастя. Фото: ЖЖ.

Україна зайняла 132-е місце з 155-и в рейтингу найщасливіших країн. Про це йдеться в звіті World Happiness Report 2017 від Sustainable Development Solutions Network, глобальної ініціативи, висунутої ООН в 2012 році, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Найближчими сусідами України стали Гана (131-е місце) і Уганда (133-тє місце).

Перша десятка рейтингу щасливих країн залишилася такою ж, як і в минулому році, однак є зміни позицій деяких країн.

Зокрема, Норвегія "стрибнула" на перше місце, за нею послідували Данія, Ісландія і Швейцарія.

Також в десятку увійшли Фінляндія, Нідерланди, Канада, Нова Зеландія, Австралія і Швеція.

Для складання рейтингу враховувалися шість чинників - ВВП на душу населення, очікувані здорові роки в житті, соціальна підтримка (можливість покластися на когось у важкі часи), довіру (відсутність корупції в уряді та бізнесі), свобода приймати рішення в життя (як це усвідомлюється) і великодушність (зроблені пожертви).

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...

Росія планує зірвати Глобальний саміт миру в Швейцарії – Зеленський

середа, 24 квітень 2024, 19:55

Росія має конкретний план для зриву Глобального саміту миру, який має відбутися у Швейцарії. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками держав-партнерів і міжнародних організацій, які працюють в Україні, передають Па...