Сотні постраждалих: Центр Парижа перетворився в поле бою між поліцією та демонстрантами

Незадоволені підвищенням акцизного збору громадяни намагались прорватися до Єлисейського палацу - резиденції президента республіки.

Сутички в Парижі

У суботу, 24 листопада, мітингарі, які виступають проти підвищення акцизних ставок на пальне, намагалися прорватися через кордони поліції поблизу Єлисейського палацу. На дії агресивно налаштованих демонстрантів поліція відповіла сльозогінним газом та водометами, повідомляють Патріоти України з посиланням на агенцію новин AFP.

Для розгону акції поліція застосувала водомети

За даними кореспондентів агенції, в акції протесту взяло участь кілька тисяч громадян. Її учасники були зодягнуті в яскраво-жовті жилети. Водночас поліція Парижа повідомила, що серед учасників акції були й "ультраправі, які кривдили поліцейських". На кадрах видно, як дехто з учасників протестів кидає у поліцейських каміння та намагається спорудити барикаду.

Як повідомляє Reuters, дехто з демонстрантів тримали транспаранти з надписами "Макрона у відставку" та "Макрон - злодій". Правопорядок у французькій столиці у суботу забезпечують близько трьох тисяч правоохоронців.

Протести проти підвищення ставок акцизу на пальне розпочалися ще тиждень тому. Згодом вони переросли в виступи проти центристського уряду Еммануеля Макрона. Протягом тижня протестів загинуло двоє людей, ще понад 750 осіб отримали тілесні ушкодження, серед них - 136 поліцейських.

Ролики в ТікТок і не тільки: Москва проводить інформаційну операцію проти України під назвою "Ухилянт" - ГУР Міноборони

вівторок, 16 квітень 2024, 12:51

Кремль проводить у соцмережах цілеспрямовану пропагандистську кампанію, поширюючі ролики на яких нібито українські чоловіки відпочивають за кордоном. Мета цієї дезінформації – зірвати мобілізацію та збільшити напругу в суспільстві. Про це йдеться у зая...

Добровільно став поліцаєм в окупантів: Судитимуть жителя Харківщини, який затримував колишніх військових (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 11:59

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо 32-річного жителя міста Вовчанськ, який під час окупації добровільно пішов працювати у "поліцію" загарбників. Слідчі встановили, що чоловік став так званим "помічником оп...