"Спалився": У Bellingcat і The Insider встановили ГРУшника, якого розшукує Чорногорія (фото)

Міжнародні дослідники і російські журналісти заявляють, що ідентифікували другого співробітника російських спецслужб, причетного до неуспішного перевороту в Чорногорії. Про це йдеться в матеріалах Bellingcat і The Insider, повідомляють Патріоти України.

Вони стверджують, що "Володимира Попова", якого розшукує Чорногорія, звуть Володимир Моісеєв. При цьому автори розслідування стверджують, що Моісеєв брав участь в операціях не тільки на Балканах, а міг бути задіяний у розпалюванні сепаратистського конфлікту в Молдові за "донбаським сценарієм", а також з неясними цілями діяв в Польщі, Болгарії та Україні.

Володимир Миколайович Моісеєв народився 29 травня 1980 року в селі Півкіно в Курганській області. Його дата народження і ім'я-по батькові збігаються з даними особистості прикриття.

Журналісти припускають, посилаючись на дані Росреестра, що Моісеєв і його сім'я проживають московському районі Черемушки в сусідньому будинку з Олександром Мішкіним. Останнього, за даними журналістів, підозрюють в отруєнні колишнього ГРУшника Сергія Скрипаля.

Свою квартиру Моісеєв отримав від держави в березні 2015 року, всього на кілька місяців пізніше ймовірних отруйників Скрипаля Мішкіна і Анатолія Чепіги.

Журналісти нагадують, що Мішкін і Чепіга отримали квартири разом із нагородою президента Володимира Путіна "Герой Росії", і припускають, що Моісеєв також міг бути нагороджений відзнакою.

При цьому в документах на ім'я "Володимир Попов" значиться інша московська адреса, але там проживає літня пара, яка про Попова ніколи не чула.

"Моісеєв під своїм ім'ям рідко літав на літаку, зазвичай до себе додому, в Тюмень, зате під ім'ям Попова він регулярно подорожував по Європі як "фотожурналіст" і "агент з морського страхування", – йдеться в розслідуванні. В основному його подорожі стосувалися Балкан, Кавказу та Туреччини.

Моісеєв (2) разом із іншим ГРУшником Едуардом Шішмаковим (Широковим) у Болгарії

У 2017 році були опубліковані фотографії двох чоловіків, яких називають співробітниками російського ГРУ і організаторами невдалого путчу в Чорногорії.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...