Спектакль із подачі Кремля: Янукович на суді заговорив українською

Більше того - вимагав покарання для тих, хто міг би задати допиту.

Віктор Янукович. Фото: ЖЖКолишній президент України Віктор Янукович у ході свого першого виступу на суді у справі екс-"беркутвіців" говорив українською мовою, повідомляють Патріоти України.

"Дякую за можливість висловити свою точку зору. Перш за все, це моя власна ініціатива виступити свідком у цій справі. Це моє власне рішення. Тому я зацікавлений, щоб була встановлена істина в цій справі та злочинці були покарані. Я безумовно добре розумію, що затягування мого допиту це рішення навмисне. Це рішення тих людей, які не хочуть встановити істину", - сказав він на засіданні.

Янукович також звернувся до судді із проханням, провести сьогодні це засідання. "Нас попереджували, що готується провокації. І тому суд має врахувати, що це порушення закону, і ті, хто чинять ці перешкоди, мають бути покарані", - додав він.

Нагадаємо, суд вирішив взяти перерву у засіданні на 20 хвилин через відсутність обвинувачених. Тм часом, у Києві декілька десятків людей блокують виїзд екс-«беркутівців» із Лук’янівського СІЗО до Святошинського суду, де має відбутись допит Януковича.

Закон про "іноагентів" не наближає Грузію до ЄС, - ​президент Європейської Ради

субота, 20 квітень 2024, 19:05

Президент Європейської Ради Шарль Мішель розкритикував грузинський закон про "іноагентів", заявивши, що його прийняття вплине на рішення про вступ Грузії до ЄС. Про це повідомляє Euronews, передають Патріоти України. "Я хочу чітко заявити: цей законопр...

Верещук прокоментувала чутки про своє нове "призначення"

субота, 20 квітень 2024, 18:41

Віцепрем'єр-міністерка Ірина Верещук відреагувала на інформацію у ЗМІ про "призначення" головою Тернопільської обласної військової адміністрації. Про це вона повідомила у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Сьогодні деякі ЗМІ написали,...