Справа Савченко: Джон Маккейн опублікував заяву

Політик вважає, що рішуча боротьба Савченко є нагадуванням про моральний обов’язок Америки ще раз відкрити арсенал демократії, який допоміг вільним людям захистити себе.

Джон Маккейн. Фото:albert-lex.livejournal.com

Голова комітету Сенату США з питань збройних сил Джон Маккейн наголосив, що приєднується до закликів українського народу і міжнародного співтовариства до Володимира Путіна з вимогою звільнити Надію Савченко. З цього приводу Маккейн опублікував заяву, передають Патріоти України.

"Незважаючи на те, що вона була захоплена і нелегально переправлена через кордон у Росію, де проти неї висунули необґрунтовані звинувачення, Савченко не припиняла виступати проти корупції та беззаконня автократичного путінського режиму і продовжує боротися за демократію, права людини, свободу слова і верховенство права для українського і російського народів", – йдеться в заяві.

"Я приєднуюся до українців у той момент, коли вони благають світ відкрити очі на несправедливість щодо Савченко та багатьох інших в руках Володимира Путіна", – заявив американський сенатор.

Джон Маккейн вважає, що рішуча боротьба Савченко є нагадуванням про моральний обов’язок Америки ще раз відкрити арсенал демократії, який допоміг вільним людям захистити себе.

Також у своїй заяві Маккейн закликає адміністрацію Барака Обами надати Україні оборонну зброю. "Українці борються за те, щоб врятувати свою Батьківщину і не здаються. І я буду продовжувати боротися за те, щоб надати їм озброєння, яке їм необхідне і на яке вони заслужили", – йдеться в заяві Маккейна.

Своїх "кадрів" бракує? Росіяни вербують білоруську молодь до збирання БПЛА, - ЦНС

вівторок, 30 квітень 2024, 6:30

Російські окупанти продовжують використовувати Білорусь для ведення війни проти України. Зокрема, тепер білорусів намагаються залучити до збирання безпілотних літальних апаратів. Такі спроби загарбників було помічено в Білоруському національному техніч...

"Тактика повітряних боїв часів Першої світової": У Forbes оцінили стрілянину з Як-52 по російських дронах в Одесі

вівторок, 30 квітень 2024, 2:35

Легкомоторні літаки зі стрілками є "очевидним вибором" для боротьби з повільними безпілотниками в умовах, коли потрібно заощаджувати гроші й ракети. Проте ефективність залежатиме від майстерності екіпажу, пише 28 квітня Forbes, передають Патріоти Украї...