Справа Скрипаля і Чуркін-2: Посол Росії вдався в припущення, що британці самі всіх отруюють

До цього Москва кидала схожі заяви у бік Чехії, Словаччини, Швеції і категорично заперечувала свою дочетність

Посол Росії в ЄС Володимир Чижов заявив, що британська науково-дослідна лабораторія може бути джерелом походження отруйної речовини, яку застосували у Великій Британії проти Сергія Скрипаля та його доньки. Про це російський дипломат сказав у коментарі ВВС, зазначають , повідомляють Патріоти України.

"Коли у вас є нервово-паралітична речовина або щось подібне, ви перевіряєте її на певні зразки, які ви зберігаєте у своїх лабораторіях. І Портон-Даун, як ми тепер всі знаємо, є найбільшим військовим об'єктом у Сполученому Королівстві, який займається дослідженнями хімічної зброї, і він насправді лише за вісім миль від Солсбері", - сказва Чижов.

Але, на питання, чи вважає він лабораторію в Портон-Даун "відповідальною" за походження речовини, Чижов сказав: "У мене немає доказів того, щоб щось використовувалося".

Чиновник Лаврова додав, що повністю виключає можливість зникнення з Росії будь-яких запасів будь-якої хімічної зброї.

"Але були певні фахівці, в тому числі деякі вчені, які сьогодні стверджують, що несуть відповідальність за створення деяких нервових агентів, вони виїхали з Росії і в даний час проживають у Великій Британії", - сказав він.

Міністерство закордонних справ Британії заявило, що у припущенні Чижова щодо Портон-Дауну "немає жодної унції правди".

"Це лише ще одна марна спроба російської держави відвернути історію від фактів - Росія грубо порушила свої міжнародні зобов'язання", - сказав представник зовнішнього відомства королівства.

Боєприпаси для України: В Чехії відповіли, скільки наразі зібрано коштів на снаряди для ЗСУ і скільки ще прагнуть зібрати цьогоріч

середа, 8 травень 2024, 4:15

До ініціативи Чехії щодо снарядів приєднались вже два десятки країн з Європейського союзу й НАТО. Кошти на близько 500 тисяч артилерійських снарядів для України вже зібрані нині в межах чеської ініціативи. Про це розповів міністр закордонних справ Чехі...

Завітали в гості ATACMS: В окупованому Луганську грандіозна пожежа (відео)

середа, 8 травень 2024, 1:45

Увечері у вівторок, 7 травня серія вибухів пролунала в окупованому Луганську. За попередніми даними там спалахнула нафтобаза. Про це повідомляють у соцмережах та росЗМІ із посиланням на окупаційну владу. . "Декілька вибухів пролунало в Луганську. У мі...