Справа у принципі: Україна зібралася судитися за повернення 15 млн євро, заарештованих організаторами "Євробачення" через Самойлову

Кабмін дозволив закупівлю за переговорною процедурою юридичних послуг для захисту інтересів України в суді у справі про позов держави Україна до компанії "Euronews SA".

Ілюстрація:Відомості.UA

Кабінет міністрів України схвалив закупівлю юридичних послуг для представництва інтересів країни в суді в справі про "заморожування" 15 млн євро гарантій проведення міжнародного пісенного конкурсу. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Інтерфакс.

Згідно з розпорядженням №530 від 9 серпня, Кабмін дозволив закупівлю за переговорною процедурою юридичних послуг для захисту інтересів України у справі про позов держави Україна до компанії "Euronews SA".

Як зазначається, в такий спосіб уряд вживає заходів для повернення коштів фінансової гарантії для проведення пісенного конкурсу "Євробачення-2017" в державний бюджет України.

Дане рішення дозволить Мін'юсту здійснити у 2017 році закупівлю за державні кошти послуг юридичних радників, примирителів, фахівців, експертів, в тому числі іноземних, які мають необхідні знання та досвід для здійснення заходів щодо захисту прав та інтересів України під час розгляду зазначеної справи в суді першої інстанції кантону Женеви (Швейцарія).

Як відомо, у червні Женевське управління примусового стягнення заборгованості ініціювало процедуру арешту 15 млн євро фінансових гарантій України на проведення конкурсу "Євробачення-2017". У своєму листі це управління не повідомило про підстави накладення арешту та не вказало ініціатора цієї процедури.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...