Справа за Трампом: Екс-посол США зробив важливу заяву щодо летальної зброї для України

Більшість інститутів американського уряду вже підтримали таку ідею, наголосив дипломат.

Стівен Пайфер. Фото:news.liga.net

Більшість ключових фігур в адміністрації Трампа підтримують ідею надання Україні летальної зброї, тому є велика надія, що президент прийме таке рішення. Про це заявив екс-посол США в Україні Стівен Пайфер, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Більшість інститутів американського уряду підтримують це. Заступник голови Об'єднаного комітету начальників штабів (генерал Пол Сельва - ред.) кілька місяців тому відкрито пояснив, що і він, і глава Об'єднаного комітету (генерал Данфорд - ред.), а також Європейське командування Збройних Сил США підтримують надання Україні зброї", - зазначив Пайфер.

Аналогічну позицію висловило керівництво Пентагону, зокрема міністр оборони Джеймс Меттіс. Підтримали ідею і в Держдепі.

"Отже, справа за президентом, і я дуже сподіваюся, що він не буде продовжувати політику попередньої адміністрації і нарешті дозволить надати летальну зброю для України", - наголосив екс-посол.

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...