Справжній переполох: Аваков мобілізував усе міністерство для порятунку сина

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зараз мобілізував Національну поліцію, щоби захистити свого сина від кримінального переслідування. Таку думку висловила у коментарі сайту "24" виконавчий директор Центру протидії корупції Дар'я Каленюк, передають Патріоти України.

Вона додала, що офіційна заява МВС, де вони називають затримання Авакова-молодшого НАБУ "політичним", схожа на позицію приватної компанії, а не державного органу.

"У демократичній країні Арсен Аваков мав би дочекатися рішення суду щодо арешту фігурантів справи, але він збурив поліцію, Нацгвардію та інші підрозділи, аби захистити сина – це ознака клептократичної держави", – сказала вона.

Каленюк також пояснила, що обшуки проводяться на завершальній стадії слідства, коли була зібрана первинна інформація і виявлені ознаки злочину. Через обшук і затримання збираються останні докази у справі.

"Обшук, затримання і арешт майна відбувається одночасно. Однак спочатку проводиться затримання, аби не налякати фігурантів справи", – наголосила Каленюк.

Нагадаємо, 31 жовтня детективи НАБУ затримали трьох осіб у справі про закупівлю МВС 6 тисяч тактичних рюкзаків за завищеними цінами. Серед затриманих – син міністра внутрішніх справ Олександр Аваков, заступник голови МВС Сергій Чеботар та представник фірми-переможця тендеру з постачання наплічників. Їх підозрюють у розтраті 14 мільйонів гривень з державного бюджету.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...