США передадуть ВМС України ще два кораблі, - генерал Пентагону

Церемонія передачі перших двох катерів відбулася на військово-морській базі в Балтіморі 27 вересня 2018 року.

Кертіс Скапаротті. Фото: Рейтерс.

США мають намір передати Україні ще два катери класу Island. Про це головнокомандувач Об'єднаними силами НАТО в Європі генерал Кертіс Скапаротті заявив на слуханнях у Палаті представників Конгресу США, передають Патріоти України.

За його словами, Конгрес схвалив збільшення фінансування проекту передачі Києву морських плавзасобів. «Зараз є збільшення в фінансуванні, яке ми запросили у Конгресу для передачі Києву морських засобів, перш за все двох кораблів - патрульних катерів класу Island, щоб почати поповнювати ними ВМС (України. - Ред.)», - заявив генерал.
Він підтвердив, що мова йде і про інші засоби оборони. Джерела у ВМС підтвердили перспективу отримання ще двох катерів. Церемонія передачі перших двох катерів відбулася на військово-морській базі в Балтіморі 27 вересня 2018 року. Катери USCGC Cushing (WPB-1321) і USCGC Drummond (WPB-1323) раніше використовувалися береговою охороною США, потім були законсервовані, але в 2018 році знову повернулися в стрій. Судна призначені для патрулювання в прибережних водах і пошуково-рятувальних операцій. Прибуття катерів в Україну очікується в першій половині 2019 року.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...