США протистоятимуть спробам завершити "Північний потік-2" - Тіллерсон

За словами Держсекретаря США, проект "Північний потік – 2" дає Росії ще один інструмент, який уможливлює використання енергетики з політичною метою.

Рекс Тіллерсон. Фото:businesslive.co.za

Проект "Північний потік – 2" загрожує енергетичній безпеці Європи. Про це заявив держсекретар США Рекс Тіллерсон під час прес-конференції в Польщі, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс.

"Як і Польща, США виступають проти газопроводу "Північний потік – 2". Ми вважаємо, що він підриває енергетичну безпеку і стабільність Європи. Окрім того, він дає Росії ще один інструмент, який уможливлює використання енергетики з політичною метою", – сказав Тіллерсон.

Він зазначив, що диверсифікація джерел постачання енергоносіїв до країн Європи важлива для європейської безпеки в довгостроковій перспективі.

Тіллерсон нагадав, що американські компанії готові працювати з Польщею у сфері енергетики.

Проект "Північний потік – 2", очолюваний колишнім канцлером Німеччини Герхардом Шредером, передбачає будівництво двох ниток газопроводу сукупною потужністю 55 млрд м³ газу на рік із Росії до Німеччини по дну Балтійського моря. Активний газопровід "Північний потік" складається із двох ниток завдовжки 1224 км із пропускною здатністю 27,5 млрд м³ кожна, "Газпром" почав постачання цим газопроводом у 2012 році.

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...

Росія готує новий наступ: Наступні 5-8 місяців можуть стати вирішальними в війні в Україні, - The Economist

четвер, 28 березень 2024, 9:55

Протягом найближчих кількох місяців, російська окупаційна армія може посилити свій наступ. Водночас Україна зіткнулася з проблемами зі зброєю, мобілізацією та будівництвом оборонних споруд, передають Патріоти України. Про це пише The Economist. Українс...