Стало відомо, чому Україна не отримає €600 млн від ЄС

Україна на сьогодні виконала лише 17 із 21 попередньої умови для отримання третього траншу.

Ілюстрація: ЖЖ

Європейська комісія не схвалить рішення про надання третього траншу макрофінансової допомоги Україні. Про це заявив глава представництва Євросоюзу в Україні Х'юг Мінґареллі, повідомляють Патріоти України.

"До кінця цього року Єврокомісія повинна була прийняти рішення про надання останнього траншу на 600 мільйонів євро", - заявив Мінґареллі.

Він додав, що Україна на сьогодні виконала лише 17 із 21 попередньої умови для отримання третього траншу.

"Невиконаними залишилися чотири вимоги. Тому Єврокомісія не може здійснити виплату останнього траншу", – пояснив глава представництва Євросоюзу в Україні.

Україна виконала більшу частину зобов'язань, узгоджених з ЄС. Серед них - важливі заходи щодо підвищення прозорості управління державними фінансами, запуск судової та адміністративної реформ. Здійснена робота щодо просування поточних реформ в енергетичних секторах, поліпшення бізнес-середовища та зміцнення систем соціального захисту.

Водночас Україна не зняла заборону на експорт лісу-кругляку. Також не прийняли запуск автоматичної перевірки е-декларацій та закону про кредитний реєстр НБУ. Крім цього, Україна не здійснила перевірку інформації про власників бенефіціарів компаній.

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...