Стало відомо, хто головуватиме на об'єднавчому соборі православних України

Роль головуючого важко переоцінити. Адже саме він задаватиме тон зібранню, вирішуватиме організаційні питання, порядок обговорень.

Митрополит Гальський Еммануїл. Фото: соцмережі.

Керівником Об'єднавчого собору Української православної церкви, який відбудеться 15 грудня в Києві, буде митрополит Гальський Еммануїл. Про це з посиланням на джерела у Вселенському Патріархаті повідомляє в Facebook журналіст Костас Онісенко, передають Патріоти України.

Він також повідомляє, що Вселенський патріарх Варфоломій підписав запрошення всім керівникам православних церков, які діють на території України. Процедура, за якою буде відбуватися обрання нового глави Української православної церкви, описується в так званій статутній карті, яка була підписана Вселенським собором 29 листопада.

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...

Хоче влаштувати торг? Шредер заявив, що його дружба з Путіним може допомогти закінчити війну

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:44

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його давні добрі стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним можуть посприяти закінченню війни в Україні. Слова Шредера у четвер, 28 березня, наводить Deutsche Welle, передають Патріоти Укра...