Стало відомо, коли у Брюсселі підпишуть механізм призупинення дії "безвізу"

Схвалення даного "механізму призупинення" було необхідним для розблокування українського безвізу з ЄС.

Механізм призупинення безвізового режиму з третіми країнами підпишуть у Брюсселі 1 березня. Ілюстрація:РБК-УкраинаУ Брюсселі 1 березня відбудеться церемонія підписання документів про надання безвізового режиму для Грузії і механізму призупинення дії безвізового режиму з третіми країнами. Про це повідомив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк в Twitter, інформують Патріоти України.

"Церемонія підписання візової лібералізації Грузії та механізму призупинення безвізового режиму відбудеться у Брюсселі 1 березня", - написав він.

Йозвяк додав, що після підписання документи мають бути опубліковані в Офіційному журналі ЄС, а набудуть чинності вони через 20 днів після публікації.

Слід зазначити, що зазвичай в ЄС не проводять церемоній підписання візової лібералізації. Як відомо, для розблокування українського безвізу ЄС має остаточно схвалити "механізм призупинення".

Відтак, у березні можна розраховувати на початок тріалогу щодо України (у випадку Грузії він забрав лише один день), в квітні – розгляд документа в Європарламенті, в травні – схвалення Радою ЄС.

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...

ППО недоімперії тріщить по швах: Бійці ССО спалили третій російський "Бук" на Сумському напрямку за тиждень (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:55

Не встигли вояки держави-агресора прибрати останки "Буків" вражених 30 квітня, як їм додалося сумної роботи. Оператори одного з підрозділів Сил спеціальних операцій уразили ворожий зенітний ракетний комплекс Бук-М1 на Сумському напрямку. Про це повідом...