Стало відомо, скільки українців підтримує вступ України до НАТО (інфографіка)

Вступ України до НАТО підтримують 41,6% українців, які вважають, що це є найкращим варіантом гарантування безпеки. Про це свідчить дослідження Фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва та Київського міжнародного інституту соціології, повідомляють Патріоти України.

За даними опитування, 35,3% підтримали позаблоковий статус України, 6,4% виступають за військовий союз із Росією та іншими країнами СНД. Не змогли визначитися з відповіддю 16,3% опитаних.

Крім того, 63% респондентів заявили про готовність взяти участь у референдумі щодо вступу України до НАТО. З них 67,2% підтримали б вступ до Альянсу.

Серед причин підтримки вступу до НАТО 76,2% громадян називали гарантію безпеки України, 34% вважають, що це дасть змогу Україні протистояти агресії Росії та повернути окуповані території, 31,5% вважають, що це дасть змогу зміцнити та модернізувати українську армію.

Серед противників вступу країни до Альянсу - ті, хто побоюється втягування України до військових операцій НАТО (47,3%). Ще 37,9% впевнені, що НАТО є "агресивним імперіалістичним блоком", 32,8% вважають, що Україна в принципі має бути позаблоковою країною.

Опитування тривало з 16 до 28 серпня 2018 року. Загалом опитано 2041 респондент віком від 18 років у всіх регіонах України (в 110 населених пунктах), за винятком АР Крим, окупованих територій Донецької та Луганської областей. Теоретична похибка вибірки становить 2,3%.

"До Великодня готувалися. Вікна мили": Безугла знову обурена роботою комітету, у соцмережі відреагували

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:54

“За весь тиждень Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки не провів жодного засідання, жодного заходу, жодної міжнародної зустрічі, жодного спільного виїзду. Жодної активності не було. Тільки тиша і пусті коридори. Що це?” – напис...

До парламенту Канади внесли законопроєкт про прискорення військової допомоги Україні

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:31

У Канаді планують на законодавчому рівні спростити процес передачі Україні військової допомоги для боротьби із російським повномасштабним вторгненням. У нижній палаті парламенту країни зареєстрували відповідний законопроєкт. Ініціатором документа став ...